Zlato u Venecuelu ili zlato iz Venecuele?

Kompanija Nordwind Airlines potvrdila je danas da je njen avion danas doleteo iz Karakasa u Moskvu.

Opoziciona Novaja gazeta u ovom priznanju nalazi potvrdu za svoju vest od 27. januara, prema kojoj je Boing 757 kompanije Nordwind Airlines odleteo za Karakas.

Izmedju Moskve i Karakasa nema direktne linije, tvrde mediji.

Novaja gazeta je, pozivajući se na „Otkritie media“, ovaj let povezala s ugovorom o javnoj nabavci, koju je ruska naftna kompanija Rosnjeft potpisala s jedinim ponudjačem o kupovini karata na redovnim linijama i za prevoz putnika, u kome, skreće pažnju ta opoziciona novina, nije navedena  maršruta leta.

„Otkritie media“ tvrde da se avion, koji može da primi 300 putnika, danas u Moskvu vratio prazan – bez putnika i bez tereta.

Predstavnik kompanije Nordwind Airlines je za Daily Storm potvrdio da je avion te kompanije, ali ne Boing 757 nego Boing 777 – 2Q8/ER, danas doleteo iz Karakasa.

„Da, let je zaista naš. Čarter, zakupljen. Ko je naručilac, tu informaciju ne objavljujemo. Vlasnici su odlučili: ni zvaničnih ni nezvaničnih komentara neće biti“.

Predstavnik kompanije je dodao:

„Razumete li, mi imamo putničke avione i njima bi bilo glupo voziti teret. Za to postoje specijalizovane kompanije, aviobrokeri, koji se time bave profesionalno. Kako vi to zamišljate: zlatne poluge su ležale na sedištima, ili šta?“.

Dakle: hoćemo li narednih dana saznati šta je ovde fake news?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com