Zoran Zaev raspravu sa 1,5 miliona reketa prebacio na LGBT teren

Makedonski premijer Zoran Zaev u utorak uveče na svom Tviter nalogu je dao dodatno objašnjenje svoje izjave na konferenciji za štampu, ali – zapaljiva diskusija oko reketa od 1,5 milion evra već je prebačena na novi teren.

Zaev je na konferenciji za štampu odlučno odbacio pokušaje da se njegovo ime uplete u aferu „Reket“, pa je još jednom podvukao da je on Zoran Zaev, koji je „na vlast došao glasovima gradjana, boreći se za slobodu, demokratiju, pravnu državu, normalnu zemlju“.

„Ja sam borac i produžiću da se borim do kraja. Svakako neću dozvoliti da nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, da me izvini LGBT zajednica, jedan peder smene ovu vladu s vlasti“, rekao je Zaev, a prenose makedonski mediji.

Poslednja je rečenica, bez obzira na ogradu izvinjenjem, izazvala novu buru medju makedonskim političarima i u medijima.

Pa je Zaev na svom Tviter nalogu objavio:

„LGBT zajednica ima moje veliko poštovanje. Zato, pre nego što sam upotrebio reč ‘peder’, uputio sam izvinjenje. Tu reč sam upotrebio da opišem karakternu osobinu, a ne da označi seksualnu pripadnost. Izvinjenje LGBT ljudima. Boriću se za njihova prava kao dosad“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com