Intervenisala vlada Francuske: Laktalis povlači dečje mleko u 83 zemlje

Francuska kompanija Laktalis je moćna i dosad je mogla da ignoriše medije, ali beg njenog šefa Emanuela Besnijea kroz sporedni izlaz Ministarstva ekonomije Francuske bio je poslednje korišćenje te privilegije.

Posle višemesečne klackalice s tako ozbiljnom stvari kao što je hrana za bebe i Bernije i distrubuteri proizvoda Laktalisa pozvani su u Vladu: 12 miliona pakovanja dečjeg mleka biće odmah povučeno iz prodaje u 83 zemlje. Zbog zaraze salmonelom u fabrici u mestu Craon.

Besnije je tim povodom dao intervju francuskom listu Žurnal de dimanš.

On je rekao da ovaj slučaj veoma brine firmu i njega i da će sve porodice koje su pretrpele posledice zbog konzumiranja zaraženih mleka biti obeštećene.

Besnije je potvrdio i da ima tužbi i da se vode predistražne radnje.

„Ima tužbi, u toku je istraga, mi saradjujemo s pravosudjem i dajemo sve elemente koji se od nas traže. Nikad nismo ni mislili da postupamo drugačije“, rekao je šef Laktalisa.

Prisustvo salmonele u okruženju proizvodnog pogona Craon otkriveno je internom kontrolom još u avgustu i novembru prošle godine, ali ne i u proizvodima. Početkom decembra je salmonela otkrivena i u mleku: prema podacima do 9. januara, zaraženo je 35 dece u Francuskoj i po jedno u Španiji i Grčkoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com