Po zakonu: Ko je u struku širi od 90cm, upućuje se u savetovalište

Japanca, koji u struku ima više od 90cm i Japanku sa strukom širim od 80cm država raznim restrikcijama prisiljava na konsultacije za smanjenje težine.

I ovim iskustvom će se poslužiti Ruska služba za zaštitu potrošača u koncipiranju najavljene kampanje protiv gojaznosti, izjavila je direktorka te službe Ana Popova u intervjuu za RIA Novosti.

Japanu se, rekla je ona, u okviru kampanje „Spasavanje nacije“ sprovodi i podprogram optimizacije ishrane upotrebom morskih plodova i vitamina.

„Donet je metabo-zakon prema kome svaki gradjanin starosti izmedju 45 i 75 godina mora obavezno jednom godišnje da se podvrgne merenju struka. Kod muškarca struk ne sme da bude širi od 90 santimetara a kod žena 80 santimetara”, tvrdi Popova.

„Ukoliko je  u vreme kontrole gradjaninu ustanovljen struk suprotan zakonskoj normi, vlada je predvidela ograničenja koja ga prisiljavaju da regularno posećuje savetovališta. Kazne za kompanije koje ne vode računa o zdravlju saradnika mogu dostići i 19 miliona dolara”, tvrdi dalje Popova.

Ona navodi i primer Novog Zelanda: da biste dobili državljanstvo te zemlje Body Mass Index ne sme da vam bude veći od 35.

Gojaznost, naime, protivreči zdravstvenoj politici te zemlje, budući da predstavlja dugoročni rizik po zdravlje, pa preti da postane finansijski teret za zdravstvo Novog Zelanda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com