Svi novinari u Kukuti: Humanitarna pomoć za Venecuelu

Mali kolumbijski grad Kukuta, uz granicu s Venecuelom, nenadano je dobio glavnu ulogu u aktuelnoj venecuelanskoj krizi: nema svetske televizijske stanice, koja do sebe drži, a da sa te tačke sveta danas nema svoj izveštaj.

Francuska televizijska stanica France 24 tvrdi da je prema Kukuti i Venecueli krenula, dakle preko Kolumbije, američka humanitarna pomoć venecuelanskom narodu. Nikolas Maduro, izabrani predsednik Venecuele, je, tvrdi izveštač France 24, zabranio ulazak kamiona s humanitarnom pomoći u Venecuelu.

Maduro je Amerikancima juče, odbacujući humanitarnu pomoć, poručio da Venecuelanci „nisu prosjaci“.

France 24 tvrdi da su Venecuelanci, budući da u Venecueli ponestaje hrane i lekova, a cene dalje eksplodiraju, krenuli u susret humanitarnoj pomoći.

Anketirana je majka s jednim detetom na rukama i otprilike 12-godišnjom nasmejanom devojčicom uz nju. Ona je rekla da u Venecueli nema ničeg, ni hrane, ni lekova, čak ni hrane za bebe.

Na licu mesta je i novinar ruskog javnog servisa. Ruska kamera beleži živ ljudski promet na venecuelansko-kolumbijskoj granici, u oba pravca. Većina ljudi vuče za sobom pijačne torbe na točkićima, žene na rukama nose sasvim malu decu.

Ruski izveštač tvrdi da Venecuelanci sa kolumbijske strane granice dobijaju po 30 dolara humanitarne pomoći. Za bebe, plus. Zato se i bebe daju na put. Venecuelanci za 30 dolara kupuju hranu i ostale potrepštine i vraćaju se u Venecuelu. Ruski izveštač tvrdi da nikakve kamione s humanitarnom pomoći nije video. Još manje ih je ruska televizija snimila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com