Večera Melanije Tramp dobila je višeminutnu pažnju CNN

Budući da je bila manekenka, prva dama Amerike Melanija Tramp ima lepog iskustava s dizajnom, pa ga je uspešno iskoristila tokom višemesečnih priprema prve zvanične večere koja je nekom stranom šefu države priredjena u Beloj kući za mandata njenog supruga, zaključio je večeras CNN.

Ta televizijska stanica je o pripremi te večere koja bi upravo trebalo da počne, posvetila zavidno vreme.

Pozivajući se na saradnike, koji su joj u tim velikim pripremama pomagali, američki mediji hvale savršenu mirnoću i hladnokrvnost s kojima je poslom lično rukovodila.

CNN je ocenio da je rodjena Slovenka, s iskustvom boravka u Parizu i znanjem i francuskog jezika, sasvim prikladna osoba za ovakve internacionalne kontakte američkog predsednika.

Izveštači CNN-a iz Bele kuće kao i stručnjaci za takve društvene dogadjaje, nisu štedeli reči u pohvalama za izbor boja i simbolike za koje se u pripremama važne večere odlučila prva dama.

Večera će biti poslužena iz porcelanskog servisa krem-zlatne boje koji su nabavljeni za vreme mandata Džordža V. Buša i Bila Klintona, a na stolu će se naći jela pripravljena iz bio-bašte koju je uz Belu kuću ustrojila Mišel Obama.

U holu koji vodi do sale u kojoj se večera održava zvanice će takodje sresti cvet višnje, koji takodje nose potpis Mišel Obame.

Uz jagnjeće kotlete biće poslužena i džambolaja na njuorleanski način, jelo koje predstavlja mešavinu kreolske i francuske kuhinje, ukusa intenziviranog afričkim i zapadnoindijskim začinima. Paradajz je ono što razlikuje džambolaju Luizijane od one koja se pravi u Nju Orleansu.

Na večeri će, kako je ranije javio Njujork tajms, biti 120 zvanica, a medju njima neće biti nijedan kongresmen iz redova demokrata. Ali demokrata će biti – barem jedan, guverner Luizijane Džon Bel Edvards.

Biće i američkih zvezda: sigurno je pozvana Bijonse.

Smrt ili venčanje u porodici medju vrlo retkim su razlozima da se neko ko je pozvan na ovakvoj večeri ne pojavi, podvlači CNN.

Šta će prva dama za ovu priliku obući, znaće se tek kad večera počne.

Na sinoćnjoj privatnoj večeri u Maunt Vernonu izrazila je poštovanje francuskoj modi. Imala je na sebi Zivanšijev mantil, a ispod njega komad svoje omiljene modne kuće Dolče i Gabana.

O belom šeširu, koji je dopirao do samih očiju, a koji je nosila pri dočeku Makronovih pred Belom kućom dugo će se pričati kao centralnom dogadjaju tog trenutka. Uradio ga je Herve Pierre čiju je kreaciju nosila i na inauguraciji. Beli asimetrični blejzer i belu suknju (2195$) potpisao je Majkl Kors.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com