Ruža Ćirković: Bezobalni predsednički bezobrazluk

Doktor Aleksandar Vučić nam iz Brisela poručuje da će možda opet uvesti neke mere zbog novog talasa širenja koronavirusa u Srbiji iako se, poručuje dr Vučić, ne dogadja ništa tragično pošto mladji svet, a to je 95% zaraženih, ništa, prilazi kroz zarazu kao pas ko rosu.

Doktor Aleksandar Vučić, koji je odgovoran za skandalozan primer s 25.000 gledalaca na utakmici Crvena zvezda – Partizan, koju je na žalost njegovog političkog marketinga Zvezda izgubila, zaboravlja da tih 95% koji za virus ne mare, idu okolo i šire zarazu medju onima koji ne bi smeli da obole, a medju njima, ako Vučić misli da starije sugrađane treba likvidirati, ima i dece slabog zdravlja. O kojoj u političkim kampanjama svi onoliko brinu.

Iživljavanje, koje je po beogradskim kafićima nastalo odmah posle ukidanja vanrednog stanja, a čemu može da posvedoči svako ko se tih dana usudio prošetati uveče šetalištem pored bivšeg hotela Jugoslavija, bezobalni je bezobrazluk prema onima, koji su radi zaštite zdravstvenog sistema, onog istog kog su finansirali, dva meseca bili lišeni slobode.

Neki od nas mogu posvedočiti da fizička distanca nije poštovana ni na biračkim mestima 21. juna.

Zato bi bilo časno da doktor Aleksandar Vučić donese ukaz prema kome će se svakom gradjaninu izračunati koliko je za svog života uplatio na ime zdravstvenog osiguranja, a koliko je dosad iz tog fonda na ime primljenih usluga, potrošio. Pa da se u skladu sa svakim pojedinačnim računom i kapacitetom gradjanina da snosi troškove svog i lečenja ljudi koje je zarazio, odredi koliko, u ovim epidemiološkim prilikama, gradjanin može da luduje i dovodi u opasnost druge oko sebe.

Inače, u pristojnim državama odgovorni političari za sve gradjane imaju jednu poruku: ponašajte se kao da ste zaraženi.

Doktor Aleksandar Vučić šalje na adresu  navodno, 95% gradjana sledeću poruku: baš vas briga, vama neće biti ništa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com