Ruža Ćirković : Donacijom Evropske komande SAD i vojne kancelarije u BG leče se naša deca!

Par domaćih medija probiše nam u poslednje vreme uši podsećanjem da su donacije Evropske unije Srbiji tolike da bez tih donacija ni nas ne bi bilo.

Nije potrebno da podsetim da su donacije jednoj državi isto što i socijalna pomoć jednom čoveku. Nisam čula da je neko od socijalne pomoći postao – čovek-lav. Ljudina. Ni država od donacija država – lav.DRŽAVA.

Prema studiji OECDa i Evropske komisije objavljenoj 2016.godine, gradjani Srbije ogromnih 10,6 odsto BDP izdvajaju za zdravstvo, od tog procenta plaćanje usluga privatnom zdravstvenom sektoru čini 3,9 procentnih poena!

Procenat gradjana, koji koriste usluge privatne lekarske prakse, porastao je sa 19,4 odsto 2013.godine na 28,3 odsto 2018.godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja.

Zanimljivo bi bilo znati dokle je ovaj procenat dogurao u medjuvremenu.

Oktobra prošle godine, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić hvalila se kako je ova vlast, tokom osam godina, u zdravstvo uložila više od milijardu evra. Uzgred budi rečeno, para gradjana Srbije.

I sve to nije bilo dovoljno da se bar naša deca leče našim parama. Nego donacijom američkih vojnih struktura.

Mediji u Srbiji su preneli da je u Institutu za zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ danas otvoreno renovirano Odeljenje za pulmologiju u šta su milion dolara uložili Ambasada SAD u Beogradu i dve američke vojne strukture : Evropska komanda SAD i vojna kancelarija SAD u Beogradu!

Gradjanima Srbije je malo što im se predsednik Srbije obraća dvaput dnevno – preteće vanredno!

Sad su počeli i strani ambasadori. Američki ambasador Kristofer Hil, kako je učestao, uskoro će da smeni Vučića.

Američku VOJNU donaciju DEČJOJ BOLNICI ambasador je iskoristio da pošalje nekoliko POLITIČKIH PORUKA.

Na stranu to što se jedan niži činovnik strane zemlje ne usteže da nas dvosmisleno podučava šta moramo i kad je najbolje da gutamo odgovarajuće pilule, što aludira da smo mi za razliku od drugih evropskih naroda malo sporiji s pameću (možda nam je to od američkog osiromašenog uranijuma?) i sve tome slično.

Nego sam ja mislila da su naša deca zaštićena od svake političke propagande, i domaće i strane, pa i najdobronamernije – sve do punoletstva, kad će odlučiti sami.

Ili će neko da mi mirne duše kaže da američka vojna donacija dečjoj bolnici nema nikakvu političku poruku!

Možda je to od američkog osiromašenog uranijuma, ali ima nas kojima se ni malo ne svidja ono što je američka vojska radila, na primer, u Iraku i mislimo da našu decu u vezu sa tim ne bi trebalo dovoditi ni izokola. Do punoletstva – a tad da odluče SAMI, bez podsećanja na donacije zahvaljujući kojima su uopšte živi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com