Ruža Ćirković :Multipolarni fudbal

Hvala Nemcima. I njihovom javnom servisu. Da me nisu iznervirali svojim besprimernim pokušajem da disktedituju Katar, teško da bih se ovoliko nagledala fudbala. A  bio bi to  veliki propust.Izmedju ostalog i zato što ne bih videla do kojih je izuzetnih profesionalnih visina kadar da dobaci naš RTS.

Dok su Amerikanci i ostali Britanci zabavljeni ukrajinskom uvertirom  globalnog  rata za odbranu anglosaksonske dominacije  i zamajavanjem Kine dok se ne naoružaju za konačni globalni obračun, multipolarni svet im se prikrao sa strane na koju nisu pazili.

Iako je Sep Blater sve učinio da spasi što se spasti može. Pošto je  svetu polit-fudbala već promakla greška teška. I Rusiji dato da 2018.godine organizuje svetsko prvenstvo najpopularnijeg sporta na svetu. I navijačima – biračima pokaže da Rusija ipak  nije ono što o njoj na Zapadu mrse. Blater je lepo mislio, da na ljutu ranu ide ljuta trava, i da se svetsko prvenstvo u Rusiji leči samo svetskim prvenstvom u Americi.Jedna veika država, pa druga velika država, (pa opet?) besramno on mrsi sada i niko ga ne zaustavlja.

Ali nisu ga slušali.

Pa sad on Katar optužuje da je (pot)kupio pravo da pokaže kako sjajno izgleda jedno arapsko otvaranje, kako se fudbal čak i bolje igra u novembru – decembru nego usred leta i kako i Arapi znaju da organizuju veliki sportski dogadjaj. I još kako.

Da je bilo po Blateru, veliki bi nastavili da se igraju s velikima. A mali gde im je mesto : ili podizvođači, ili, ako imaju sreće, da plate, pa gledaju.

A sad su mali, pa još tamnoputi, uz nos belosvetskim rasistima, pokazali da ne samo da znaju da organizuju svetsko prvenstvo u fudbalu, nego da fudbal znaju i da igraju. I još kako. Moji ljubimci iz Saudijske Arabije su ispali, ali posle Svetskog prvenstva u fudbalu 2022.godine mnogo toga u fudbalu više neće biti isto.

I ne samo u fudbalu : kako mi ovde na Balkanu odlično znamo, na fudbalskim su terenima počinjala mnoga čuda.

P. S. Nije mi se uklopilo u osnovni tekst, ali potpuno su me očarali kostimi na tribinama i frizure na terenu. Multipolarnošću.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com