Ruža Ćirković : Pitanje Vesiću – ko je meni Zoran Maksimović

Posle onog zakona o besplatnoj konverziji gradjevinskog zemljišta, Goran Vesić bi malo mogao da se odmori da bismo od unapred projektovanog stresa mogli da se odmorimo i mi. Takozvani gradjani. Na koje se i neovlašćeno poziva ko god stigne.

Medjutim, nema odmora dok traje obnova. Ko ne veruje, neka se prošeta raskopanim Beogradom ili, još bolje, neka pokuša autobusom da se od jedne tačke prebaci do druge. Teško. Grad začepljen, kud god da kreneš.

Dakle, ministar za infrastrukturu, gradjevinarstvo i saobraćaj ide dalje- sad će da menja inače, po njegovim rečima, „veoma dobar“ Zakona o stanovanju i održavanju zgrada sve u cilju da se „snažnije zaštite prava gradjana“. To jest stanara. To jest i moja.

Kakva su prava vlasnika stanova mnogo bolje od ministra znaju javna komunalna preduzeća. Njihova su znanja, odgovorno tvrdim, podivljala.

Tako na adresu moga stana (uredno ime ulice, broj ulaza, broj stana) Javno komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija godinama uredno šalje račun za vodu koju je potrošila firma/radnja izvesnog Zorana Maksimovića. Nikad čula.

Ja nemam vremena da se nadgornjavam s podivljalim javnim preduzećima, pa sam telefonom obavestila Beogradski vodovod i kanalizaciju da sam jedini vlasnik stana, da ni ja niti bilo ko od mojih ukućana pojma nemamo ko je Zoran Maksimović i da mene isporuka njegovih računa na moju adresu – uznemirava.

Nije se dogodilo – ništa. Računi su nastavili da stižu.

JKP Beogradski vodovod i kanalizacija nema pravo da raspolaže mojim vremenom, ali sam ipak otišla na lice mesta da pokušam da rešim ovaj problem.

Tamo su me prvo pitali :da li se ja zovem Zoran Maksimović ? Pošto se ne zovem, zašto se uzbudjujem, mene niko ne može da tuži.

Onda je službenica ušla u bazu podataka i obavestila me da izvesni Zoran Maksimović ima neku radnju u Bulevaru Zorana Djindjića, a da je Vodovodu moj stan prijavio kao adresu na koju želi da mu se dostavljaju računi. Vrhunac : ON IMA PRAVO DA KOJU GOD ŽELI ADRESU PRIJAVI ZA DOSTAVLJANJE RAČUNA, tako mi je rekla službenica JKP Vodovod i kanalizacija.

Dakle, izvesni Zoran Maksimović i JKP Beogradski vodovod i kanalizacija imaju pravo da se nesumnjivo dogovorno računima prikače na moj stan, a ja nemam pravo da ih odatle skinem.

Ah da, službenica na reklamacijama pozvala je nekog Rakonjca ili tako nešto, koji nije bio na poslu, pa je njegovom kolegi izložila slučaj i podsmešljivo mu dodala :ona je mnogo ljuta!

Lični podaci gradjana kao i njihova imovina, posebno ako su u pitanju žene, u Srbiji se široko zloupotrebljavaju i ugrožavaju. To je nesporna činjenica.

Sledeći put ću da vam ispričam kako me je jedno javno komunalno preduzeće na Zlatiboru obavestilo da je NEKO (dakle, ne ja), očito u okviru svoje umišljene političke delatnosti, prijavio da ja želim da se moja kuća iz ulice u kojoj se sad vodi prebaci u ulicu koja, inače, fizički ne postoji. Šta ako ne postoji, napravićemo je,rekli su mi. Jer, inteligentno, misle da je to glavni problem. A ne to što pomažu da neko moje lične podatke zloupotrebljava za promociju svojih umišljenih političkih i drugih interesa.

One thought on “Ruža Ćirković : Pitanje Vesiću – ko je meni Zoran Maksimović

  • 22. sep. 2023 at 10:24
    Permalink

    Bravo Ruzo,pametnice.
    Ovo sto rade ovi ludaci nama nepodnosljivo je!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com