16 lokdaun zabava :Dzonson partija, Evropa ratuje

Britanski premijer Boris Džonson gromoglasno je objavio da Britanci obučavaju ukrajinsku vojsku.

„I mogu da vam kažem, Ukrajinci će se boriti“, siguran je Džonson.

I za njegovu poziciju u „Partygate“, aferi koja narasta.

Jer, britanska javnost je dobila na uvid zvanicni izveštaj o zabavama, koje su održavane u sedištu britanske vlade i kabinetu premijera u vreme dok je od stanovnika Britanije zahtevano poštovanje najstrožih epidemioloških mera : tih je žurki bilo najmanje 16!

I ne samo da na tim žurkama nisu poštovani aktuelni epidemiološki standardi, nego ni drugi visoki standardi koji se očekuju od ljudi koji  rukovode državom.

Na 12 strana izveštaj o 16 žurki napisala je interna kontrolorka Sue Gray i navela da je, pored ostalih propusta, na tim žurkama dolazilo i do „prekomerne upotrebe alkohola“.

Kako izveštava nemačka ARD, od 12 od ovih 16 žurki istragu vodi Scotland Yard, pa je autorka izveštaja Sue Gray zamoljena da se  u svom javnom izveštaju ne bavi previše ocenom tih 12 žurki. Što je ona i učinila.

“ Preteran konzum alkohola nije ni u koje vreme prikladan za radno okruženje“ navela je Sue Gray i dodala da je broj zaposlenih u Dauning stritu jako porastao, a za neometano obavljanje poslova neophodnog preciziranja nadležnosti nema.

Britanski premijer Boris Džonson u ovako ograničenom izveštaju nije direktno kritikovan. Ali ne samo opozicija nego i deo njegovih torijevaca zahtevaju  od njega ostavku zbog prezira koji je njegov kabinet pokazao prema gradjanima tretirajući ih kao budale.

Džonson je takve zahteve odlučno odbacio jer ima pametnija posla. Ali se izvinio.

„Žalim zbog stvari koje nismo napravili kako treba Žalim i zbog načina na koji smo to uradili… Razumeo sam, i dovešću stvari u red“, rekao je Džonson.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com