Agrokor se nagodio s poveriocima: Rusima 42% Dijamanta iz Zrenjanina

Ruske Sberbanka i VTB konvertovaće deo svog potraživanja u udele Agrokora i biće vlasnici 44% te kompanije, javlja Večernji list pozivajući se na pregovore Agrokora i predstavnika poverilaca koji su intenzivirani poslednjih dana. To znači da će ruske banke u Agrokoru imati pojedinačno najveći udeo.

To znači i da će dve ruske banke biti krajnji vlasnici i 42,2 odsto Dijamanta iz Zrenjanina.

U utorak 10. aprila biće gotov nacrt nagodbe izmedju hrvatske kompanije Agrokor i njenih poverilaca – dobavljača i banaka, javljeno je posle jučerašnjeg sastanka pregovaračkih strana. Ali je poverenik Vlade Hrvatske Fabris Peruško tražio i dobio od suda novi tromesečni rok za konačno potpisivanje nagodbe. Taj rok je 10. jul i navodno je potreban zbog usaglašavanja detalja.

U pregovorima učestvuje i Sergej Volk, predstavnik Sberbanke. Ranije je objavljeno da će ta banka povući tužbe koje je pred privrednim sudovima u regionu podnela protiv Agrokora, nezadovoljna ugovorom o roll-up kreditu, i time podići blokade Agrokorovih firmi u regionu, pa i u Srbiji. Prema podacima iz Centralnog registra Republike Srbije na raspolaganje akcijama Dijamanta iz Zrenjanina još postoji zabrana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com