Američki predsednik stigao u London

Američki predsednik Donald Tramp stigao je sa prvom damom Amerike Melanijom u trodnevnu posetu Londonu.

I pre nego što je stigao, njegova poseta i izjave koje je već dao, izazvala je burna reagovanja.

Supružnici Tramp danas će se sastati s britanskom kraljicom Elizabetom. Amerikanka Megan Merkl, supruga princa Harija, neće prisustvovati ovim susretima ni u kojoj varijanti, a njen suprug će izostati sa zvaničnog banketa, ali će prisustvovati privatnom obedu, koji kraljica i princ Čarls priredjuju za visoke goste.

Izostanak Megan Merkl zvanično je objašnjen brigom za tek rodjenu bebu, ali mediji podsećaju da se Merklova oštro izjašnjavala o američkom predsedniku a na predsedničkih izborima 2016. godine je javno podržavala Hilari Klinton.

Tramp joj ovih dana nije ostao dužan. Izjavio je da nije znao da je „tako zlobna“, ali se i dalje pozitivno izražava o njenoj udaji za britanskog princa.

Tramp je Britancima već uputio više saveta o poželjnom držanju u pregovorima sa Briselom o izlasku iz EU.

Njegov je savet Londonu da napusti pregovore ukoliko oni ne daju rezultate koji su Britaniji po volji. A da svakako ne plati 39 milijardi koliko Brisel ceni troškove izlaska Britanije iz Unije.

S zanimanjem se očekuje da se vidi kako će Londonci dočekati američkog predsednika, a on je u svakom slučaju ni malo ljubazne reči razmenio i sa gradonačelnikom glavnog grada Velike Britanije Sadikom Kanom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com