Amerikanci se povlače i uništavaju svoje baze

Američka vojska, koja se nalazila u oblasti kurdskog mesta Kobani, na severoistoku Sirije, evakuisala je svoju vojnu bazu i zatim je uništila.

Kako kurdski portal na ruskom jeziku prenosi vest BasNews, Amerikanci su napustili bazu Harab Ašik posle čega su lokalni stanovnici čuli eksplozije, a zatim videli vatru na mestu gde je baza bila.

Kako prenose ruske agencije, predstavnik štaba operacije „Nepokolebiva odlučnost“ Majkl Higins je izjavio da su dva aviona F15 izvela ranije planirani udar po cementari kompanije Lafarž, čiji je cilj bio da se „uništi skladište oružja i objekat učini što manje pogodnim za vojnu upotrebu“ .

Sirijska vojska je ušla u kurdski grad Kobani, izveštavaju ruske agencije.

Pretpostavlja se da su se Amerikanci odlučili na uništenje svoje baze kod mesta Kobani, pošto su se dan ranije na Internetu pojavile slike ruskih vojnika u američkoj bazi, koju su Amerikanci ranije napustili.

Oko 1.000 američkih vojnika sa kurdskih teritorija u Siriji povući će se u Irak i Kuvajt, a možda i u Jordan, izjavio je anonimni predstavnik američkih vlasti a prenosi kurdski portal na ruskom jeziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com