Andrija Mandić pozvao i Krivokapića i Abazovića da podnesu ostavku

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je večeras predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i njegovog potpredsednika Dritana Abazovića da obojica podnesu ostavke jer bi to mnogo pomoglo parlamentarnoj većini da nadje zajedničko rešenje sadašnje situacije.

Mandić je ocenio da mogućnosti za saradnju Krivokapića i Abazovića više nema pošto je Krivokapić izjavio da je Abazović povezan s narko-klanovima, a Abazović da je Krivokapić povezan s onima koji švercuju cigarete.

Danas je Vlada Crne Gore predložila skraćenje mandata Skupštine Crne Gore i pripremu izbora.

Juče je 31 poslanik na čelu s potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem podneo Skupštini Crne Gore inicijativu za smenu premijera Krivokapića, a istog dana kasnije Krivokapić je Skupštini predložio razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića

Ista grupa od 31 poslanika, medju kojima je 16 članova Demokratske partije socijalista, najavila je danas  inicijativu za smenu predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Bečić je danas zakazao dve sednice Skupštine Crne Gore :3.februara će se glasati o predlogu za smenu Abazovića, a 4.februara najpre o inicijativi za skraćenje mandata Skupštine, a sat kasnije o inicijativi za smenu Krivokapića.

Sve vreme crnogorskim medijima dominira ideja Dritana Abazovića o manjinskoj vladi, mada nije jasno kako bi, sa kojim ličnostima i na kojim zakonskim osnovama  ona bila realizovana.U senci te ideje je mogućnost da se kao tehnička podrška toj vladi na vlast, na mala vrata, vrati Demokratska partija socijalista.

Za sve vreme trajanja ovog haosa, traju širom Crne Gore protesti gradjana, koji traže da se poštuje volja birača od 30.avgusta 2020.godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com