Avionska nesreća u Moskvi: A gde su bili vatrogasci?

Malo je reći užasna nesreća u Moskvi s 41 putnikom, koji je život izgubio u avionu Suhoj Superjet 100, zapaljenom kad je već bio na zemlji.

Nesreća je užasna, ali mediji su slobodni i dužni da odmah postave ključna pitanja, koja umesto njih odmah postavljaju društvene mreže: gde su na najvećem i najsigurnijem moskovskom aerodromu bili vatrogasci i može li munja da obori avion ili je Suhoj Superjet 100 još jedan model pušten u saobraćaj nedoradjen, da se proverava na živim putnicima?

Podučeni začudjujućom, ali ipak bez strašnih ljudskih žrtava, paljevinom Notr Dama, francuski forumaši lista Figaro s pravom pitaju zašto avion nisu dočekali vatrogasci, a jedan tvrdi da postoje bezbednosne protivpožarne mere koje je trebalo da budu preduzete pre njegovog prizemljenja. Ne rade za praznik? Ili se zapili? Nije to pitanje cinizam!

Da se i ne pominje pitanje: Zašto avion nije izbacio gorivo pre nego se spustio?

Francuzi su se, s pravom, setili da je pre koju godinu na jednom od moskovskih aerodroma  doduše ne istom, u banalnom sudaru aviona s vozilom za čišćenje snega poginuo direktor moćne francuske naftne kompanije Total.

Ruski gradjani takodje imaju svoje podobne komentare:

„Poskakivanje aviona po pisti je čudno, vidi se da čovek pokušava da spusti avion ravno…ali, i nažalost, nije uspeo. Ili su tamo i automatika i ručno upravljanje ispali iz funkcije od munje? Ako je tako treba odmah staviti krst na taj model. Onda ga nisu konstruktorski domislili do kraja jer i pri najgrubljem prizemljenju, ‘na trbuh’, avion bi morao da bude dovoljno otporan i obezbedjen od eksplozivno-požarnih rizika. Treba obustaviti letove na njemu i usavršiti model. Koji je poskakivao po sletno-poletnoj stazi i odmah se zapalio“, rezonuje jedan čitalac ruskog poslovnog lista Vzgljad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com