Besplatni gradski prevoz za sve

Stanovnici pet manjih gradova u Nemačkoj – Bona, Esena, Herenberga, Rojtingena i Manhajma – voziće se gradskim prevozom za džabe zahvaljujući nadčovečanskim naporima nemačke vlade da od neželjenih troškova spasi nemačku auto-industriju.

Evropska komisija je pripretila da će zbog prekomerno zagadjenog vazduha u gradovima tužiti Nemačku, a nekoliko nemačkih velikih gradova čeka presudu Saveznog upravnog suda u Lajpcigu jer su glavnim zagađivačima, emiterima azotnih oksida, automobilima dizelašima, zabranili ulaz u centralne gradske zone.

Biće interesantno videti kada će advokatske kancelarije početi da podnose tužbe gradjana protiv automobilske industrije, kao uzročnika njihovih zdravstvenih problema. Podobno tužbama sa kojima se suočavala duvanska industrija.

Da bi izbegla evropsku tužbu zbog kršenja standarda o kvalitetu vazduha, nemačka vlada je neki dan evropskoj komesarki za životnu sredinu Karmen Veli uputila plan od 7 tačaka za brzo poboljšanje kvaliteta vazduha. Medju tim merama je i pilot projekat za uvodjenje besplatnog gradskog prevoza, kao načina da se gradjani demotivišu da po gradovima koriste lične automobile.

Prevarantska automobilska industrija tokom dugog rada u nekoliko radnih grupa nije se složila da u pet miliona starih dizelaša (VW, BMW, Dajmler) ugradi novi hardver jer bi je to koštalo izmedju 1.200 i 1.500 evra po automobilu ili izmedju 6 i 7,5 milijardi evra.

Sem što su neki nemački gradovi zavapili da njihov gradski prevoz nije, bez velikih ulaganja u infrastrukturu i precizna sredstva, kadar da primi znatno uvećan broj putnika, postavljeno je ključno pitanje: ko će tu besplatnu vožnju da plati?

Otpor ideji da bi besplatan prevoz iz savezne kase mogli da plate poreski obveznici je opšti. Medjutim, automobilska industrija kao drugi mogući platilac već je pokazala da ima veći uticaj na centre odlučivanja od poreskih obveznika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com