Bez tendera: Beogradski metro će graditi kineske i francuske kompanije

U projektu izgradnje Beogradskog metroa zajednički će učestvovati kineske i francuske kompanije, pa je dogovoreno da se do kraja godine usvoje odgovarajući pravni akti, koji će regulisati odnos svih postojećih strana, saopšteno je posle današnjeg sastanka ministra finansija u Vladi Srbije Siniše Malog sa predstavnicima kineske kompanije Power China i francuske kompanije Alstom, kao i ambasadorima Kine i Francuske.

Prema ranijem dogovoru francuska strana će biti zadužena za elektro-mehaniku, a kineska za građevinske radove na metrou.

Francuska kompanija Ežis radi studiju izvodljivosti, a prema njenoj studiji procenjuje se da će prva linija metroa koštati 1,8 milijardi evra, a druga linija 2,2 milijarde evra.

Struktura finansiranja projekta još nije završena, ali će u finansiranju učestvovati francuske i kineske, ali i druge medjunarodne finansijske institucije, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ako sve strane budu predano radile na projektu, radovi na Makiškom polju bi mogli da počnu do kraja sledeće godine, rekao je Siniša Mali, a prenosi Ministarstvo finansija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com