Boeing 737 Max opet leti: Da li je siguran?

Avion Boing 737 MAX u utorak 29. decembra ponovo je na liniji Majami – Njujork prevezao grupu novinara, blogera, zaposlenih u aviokompanijama i – običnih putnika, pošto mu je Americka agencija za vazdušni saobraćaj odobrila povratak u saobraćaj. Let je trajao tri sata.

Pisac Kris Sloan u izveštaju za Biznis insajder svedoči o dobrom letu i mekom sletanju na aerodrom vetrovitog Njujorka, a neki članovi posade su svoj stav o bezbednosti leta izrazili i tako što su na to putovanje za pamćenje poveli i članove porodice.

Prema anketama u američkim medijima, 50 odsto Amerikanaca ne zna po čemu je poznat postao taj avion, pa da podsetimo: u oktobru 2018. i martu 2019. godine taj je tip aviona odneo u smrt 346 putnika jedne etiopske i jedne indonezanske kompanije.

Avion, koji je bio Boingov prodajni hit a isplativ i za aviokompanije, ima nezgodan običaj da zbog neobične težine motora krene nosem nagore, a automatski kompjuterski sistem, smišljen da to reguliše, delovao je kad nije trebalo, a piloti nisi mogli ništa da učine.

Marta 2019. godine, posle druge katastrofalne nesreće, avion 737 Max je prizemljen u celom svetu.

Zaposleni i bivši zaposleni u Boingu su svedočili da je kompanija znala za rizike tog aviona, ali ni Boing ni Američka agencija za vazdušni saobraćaj nisu za upozorenja marili.

Sad The Telegraph na pitanje da li je taj avion sad siguran, odgovara da Američka agencija za vazdušni saobraćaj misli tako, a očekuje se da će to potvrditi i Evropska agencija za vazdušni saobraćaj.

Obe te agencije su rekle da je avion siguran i pre nego što je odneo 346 života.

The Telegraph ističe da avion Boeing 737 Max ima siromašniju bezbednosnu evidenciju od bilo kog drugog putničkog aviona.

Boeing je dosad aviokompanijama isporučio 387 aviona tog tipa, a procenjuju se da su oni od 22. maja 2017. godine do danas obavili oko 650.000 komercijalnih letova. To je 3,08 fatalnih nesreća na milion letova.

Telegraph kaže da ova brojka mnogima može izgledati mala, ali „u moderno vreme ultra sigurnog letenja, nije“.

Jer prema statistici samog Boinga, koja obuhvata sve avione od 1959. do 2017. godine, ostatak familije 737 „Next Generation“ ima stopu nesreća od samo 0,08 odsto na milion letova.

Avion za duge relacije Boeing 777 ima stopu fatalnih nesreća od 0,18 drugi popularni avioni se mogu pohvaliti sličnim umirujućim brojkama: 767 sa stopom fatalnih nesreća od 0,1%, a A330 stopom od 0,19.

Gori od 737 Max su samo avioni koji se decenijama više ne proizvode – DC-8 i 777, kaže The Telegraph. A višu stopu fatalnih nesreća ima i Concorde, čak 11,36 odsto, koji je doživeo samo jednu takvu nesreću, ali je leteo samo 90.000 puta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com