Boris Dzonson pristao na ostavku

Britanski premijer Boris Dzonson pristao je da podnese ostavku javljaju Sky i BBC, prenosi nemački ARD.

Džonson će se u toku dana obratiti Britancima. Tada će se razjasniti da li ostavku podnosi i na čelno mesto u Konzervativnoj partiji i u Vladi ili bi na funkciji premijera rado ostao do jeseni.

Oko 50 državnih službenika u Vladi Britanija iskazalo mu je nepoverenje i optužilo ga za nepoštovanje temeljnih vrednosti i visokih standarda. Medju njima su četiri ministra :za finansije, zdravstvo, obrazovanje i Severnu Irsku.

Britanski ministar odbrane Ben Valas nije podneo ostavku zbog, kako je rekao, bezbednosti Britanije, ali je članove Konzervativne partije pozvao da pokrenu uobičajenu proceduru za smenu Džonsona.

Džonson je nedavno za dlaku preživeo glasanje o nepoverenju u sopstvenoj Konzervativnoj partiji, a onda je izazvao stampedo ostavki imenovanjem bivšeg zamenika ministra inostranih poslova Kristofera Pinčera za zamenika šefa parlamentarne frakcije Konzervativne partije zaduženog za disciplinu. Pinčer je optužen da je u pijanom stanju seksualno napastvovao dva muškarca u poznatom klubu za konzervativce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com