Biznismen Boris German ključna ličnost farse s “ubistvom” Babčenka

Izvršni direktor ukrajinsko-nemačke firme „Šmajser“, uhapšen kao organizator ubistva novinara Arkadija Babčenka, tokom ispitivanja je naveo ime Vjačeslav Pivovarkin, kao ime ruskog agenta koji se bavi organizacijom nereda u Ukrajini.

Taj čovek, prenose njegove reči ruski mediji, odgovoran je za „organizaciju terorističkih akata i državnog vojnog prevrata za vreme sledećih predsedničkih izbora, naime konkretno odgovora za celu Ukrajinu“.

Firma “ Šmajser“ snabdeva optikom snajpere ukrajinske vojske. Na društvenim mrežama i u medijima su prisutni glasovi da je inscenirano ubistvo Arkadija Babčenka u stvari posledica obračuna medju suvlasnicima ove firme, čijeg se rešavanja prihvatilo kontraobaveštajno odeljenje Službe bezbednosti Ukrajine.

„Sudeći po svemu, radi se primitivno izvedenoj provokaciju čiji je cilj hapšenje rukovodioca ‘Šmajsera’ kako bi se oteo njegov udeo u osnivačkom kapitalu firme, koji je u njegovom vlasništvu, prema mišljenju ostalih suvlasnika, nezakonito“, tvrdi ukrajinski novinar Vladimir Bojko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com