Boris Miletić: Nema dileme Uljanik ili hotel? Uljanik

Predsednik Istarskog demokratskog sabora Boris Miletić izjavio je da je Hrvatska prezavisna od turizma i oštro demantovao tvrdnje da njegova stranka zagovara promenu prostornog plana za teren koji zauzima brodogradilišta Uljanik u Puli.

„S obzirom da je u zadnje vrijeme bilo špekulacija oko prostornog planiranja, jasno i nedvosmisleno želim poručiti kako niti Istrska županija niti Grad Pula neće nikada ići mijenjati prostorni plan koji obuhvata Uljanik, koji bi na bilo koji način naštetio Uljaniku, kao brodogradilištu i radnicima u brodogradilištu. Budite sigurni u to“, rekao je Miletić za Hinu.

On je rekao da je Hrvatska zavisnija od turizma od Grčke.

„Hrvatska je od svih zemalja na Mediteranu najovisnija o turizmu. Ovisniji smo o turizmu od Grčke. To je jako loše. A kad vam to kaže netko čija je regija šampion u turizmu, onda se stvarno treba zabrinuti“, rekao je predsednik Istarskog demokratskog sabora.

On je podvukao da IDS nema predstavnike ni u Upravi ni u Nadzornom odboru Uljanika i da se ta stranka umešala u brodogradilišta jedino kad mu je Grad Pula prebio dugove u iznosu od 65 miliona kuna.

„O odnosu IDS i Uljanika objavljeno je poslednjih dana brdo gluposti, ne mogu ih drukčije nazvati. Sve su to lako proverljive stvari, ali kad atmosfera postane histerična onda se istina izgubi i svako može lupati što hoće. Na sreću zato postoje sudovi“, rekao je Miletić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com