Bosna odlučna da stane u kraj Mirku Tušu

Spoljno-trgovinska komora BiH podneće tužbeni zahtev sa krivičnom odgovornošću protiv slovenačkog biznismena Mirka Tuša i trojice njegovih saradnika, kao i firmi Tuš holding, Tuš d.o.o i Tuš trejs rekao je potpredsednik Komore Bruno Bojić dodajući da sve ukazuje da se radi o smišljenom i organizovanom kriminalu s namenom da uništi bosansko-hercegovače proizvodjače.

„Uveravam vas da ćemo im stati u kraj“, rekao je Bojić, a prenose bosansko-hercegovački mediji.

„Kompanija Tuš je smišljeno prevarila, brutalno opljačkala bosansko-hercegovačke firme. Imamo indicije da se radi o više od 20 miliona KM, a ako se na to doda profit, to je blizu 30 miliona KM. Oštećene kompanije zapošljavaju 2.000 radnika, prave promet od milijardu KM, a plaćaju porez 300 miliona KM. To je razlog da se bosansko-hercegovačke institucije zabrinu i aktiviraju sve diplomatske veze kako bi se ovome stalo u kraj“, rekao je pred oštećenim privrednicima i potpredsednik Spoljno-trgovinske komore Ahmet Egrlić, a prenosi Glas Srpske.

Spoljno-trgovinska komora BiH navodi da je pred svim relevantnim bosansko-hercegovačkim i slovenačkim organima preduzela neophodne mere da se speči da Tuš iz BiH iznese imovinu, a poverioce ostavi nenamirenim.

Poznati slovenački biznismen Mirko Tuš pod teretom je velikog duga bankama od preko 400 miliona evra. U okviru restrukturiranja tog duga on je prinudjen na prodaju dela svojih poslova, kao to je mobilna telefonija, ali i na njihovo gašenje.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com