Božo Petrov podržao Miroslava Škora

Na hrvatskoj desnici prestrojavanja, koja bi mogla snažno ići na ruku predsedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću: Most nezavisnih lista lidera Boža Petrova odustao je od vlastitog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj.

Most će, objavio je Petrov, podržati kandidaturu Miroslava Škora, pevača, voditelja, diplomate…a na osnovu onoga što objavljuje da kao predsednik namerava učiniti „podudara se sa onim što je zahtevao, tražio i radio Most“.

Miroslav Škoro je na desnom krilu hrvatske političke scene, gde se nalazi i Most, desnije od HDZ-a ali malo kultivisanije od Hrvatske stranke prava. Marko Perković Tompson mu je kum, a on sam rado pesmom pozdravlja Branimira Glavaša.

Andrej Plenković, hrvatski premijer i šef Hrvatske demokratske zajednice povodom ove odluke Glavnog odbora Mosta je izjavio da je Most „priča koja je kompletno propala“ i „na putu u irelevantnost“, a Škoro je odlučio „s njima istim putem“.

Hrvatska demokratska zajednica, kojoj je Most bio koalicioni partner, podržava kandidaturu aktuelne predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za još jedan mandat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com