Britanska avio-kompanija proglasila bankrot, 300.000 rezervacija otkazano

Monarch Airlines, jedna od najstarijih avio-kompanija u Velikoj Britaniji, od danas više ne postoji.

Ta avio-kompanija je putem društvene mreže Tviter pozvala svoje klijente da danas ne idu na aerodrome jer Monarch Airlines više ne obavlja letove.

Monarch Airlines je u momentu proglašavanja bankrota imao preko 100.000 putnika koji su započeli ali nisu završili svoje putovanje (povratne karte). Za te putnike će se pobrinuti država, tačnije Ministarstvo za saobraćaj.

„Odmah sam naredio najveću ‘mirnodopsku repatrijaciju’ u istoriji države kako bi se oko 110.000 putnika vratilo kućama“, rekao je Kris Grejling, ministar za saobraćaj.

Pored putnika koji su započeli svoje putovanje, Monarch Airlines ima i oko 300.000 rezervisanih i unapred plaćenih karata. Sudbina vlasnika ovih karata malo je komplikovanija jer će verovatno većina njih ostati bez novca koji su već uplatili.

Monarch Airlines je osnovan 1968. godine, leteo je sa aerodroma u Londonu, Mančesteru, Birmingemu i Lidsu. Prošle godine je ovu avio-kompaniju izabralo 6,3 miliona putnika, ali je Monarch godinu ipak završio sa minusom od 291 milion funti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com