Car:Go optužuje Nenada Popovića za nelegalnu lobističku aktivnost

Predsednik Udruženja gradjana Car:Go Aleksandar Vučić je doveo u pitanje patriotizam ministra bez portfelja u Vladi Srbije Nenada Popovića, a povodom njegove poznate izjave da ni po cenu izlaska iz vlade, ne da „ubicama i zločincima na čelu privremenih institucija u Prištini ni metar svoje svete zemlje“.

U saopštenju, koje je prosledila kompanija Car:Go, ocenjuje se da je plaćanje poreza u svojoj zemlji najveći patriotizam ali i zakonska obaveza i optužuje se ministar Popović da promoviše interese lobističkih grupa i da je u Srbiju doveo rusku kompaniju Yandex, koja porez ne plaća u Srbiji.

„Imamo informacije da je Nenad Popović, uz brojna obećanja i ponudjenu ‘zaštitu’, doveo rusku aplikaciju Yandex.taxi u Srbiju, a reč je o aplikaciji, koja iznosi novac gradjana Srbije iz zemlje, o čemu smo već ranije obavestili gradjane Srbije“, navodi se, izmedju ostalog, u saopštenju Aleksandra Vučića, predsednika Udruženja gradjana Car:Go.

„Vučić je ocenio i da je nespojivo obavljanje javne delatnosti uz lobističke aktivnosti, što će ministar Popović morati da objasni Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima, prvenstveno Tužilaštvu i Policiji“, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com