Čekajući jutro:Spajić sigurno neće s Abazovicem, Abazovicem siguran da je u vladi

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, trijumfalisticki uveren da će premijer Crne Gore biti baš on, izjavio je večeras da taj pokret o formiranju buduće vlade Crne Gore sigurno neće razgovarati sa Demokratskom partijom socijalista i pokretom URA.

Što se tiče eventualne koalicije s koalicijom „Za budućnost Crne Gore“ lidera Milana Kneževića i Andrije Mandića i pitanja šta bi mu na takvu koaliciju rekla Evropa, Spajić je rekao da je to odlično pitanje, ali za sutra.

Ako je iko protiv to sam ja, rekao je Spajić, ali je, uz malu pomoć sa strane, dodao da su programski principi najvažniji.

Spajiću sa desne strane, na konferenciji za štampu je stajao bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Pokret Evropa sad, prema preliminarnim rezultatima, osvojio je na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 23 od ukupno 81 poslaničkog mandata u Skupštini Crne Gore.

Spajić je ocenio da se u Evropi još nije dogodilo da stranka osnovana pre 10 meseci pobedi na izborima, uz konkurente koji su uzurpirali sve državne resurse.

Trijumfalisticku konferenciju za štampu održao je i dvojac Aleksa Bečić (Demokrate) i Dritan Abazović (URA) lideri koalicije „Hrabro se broji“, koja je, prema preliminarnim rezultatima, osvojila 13 od ukupno  81 poslaničkog mandata.

Oni su ponovili da sa Demokratskom partijom socijalista neće vršiti vlast u bilo kom formatu.

Bečić je ocenio da bez te koalicije nema stabilne vlade ni stabilne parlamentarne većine u Crnoj Gori, a Abazović je samouvereno dodao da će koalicija „Hrabro se broji“ biti  „glavna okosnica buduće vlade Crne Gore.

Bečić je poručio da ta koalicija pruža ruku svima koji su za inkluzivnost i zajedništvo a ne za isključivost i kojima je Crna Gora ispred svega.

“ Cilj nam je da Crna Gora postane društvo kompromisa“, rekao je Abazović i ponudio saradnju svima koji Crnu Goru vide u EU za četiri godine.

Koalicija“ Hrabro se broji“ je za stabilnu vladu i što širu parlamentarnu većinu, rekao je Bečić.

Prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u parlament su ušli kandidati sa izbornih lista četiri velike koalicije i sa četiri izborne liste nacionalnih manjina ( bošnjačke, albanske i hrvatske).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com