Da trijumfuje sport: Mesi neće igrati u Jerusalimu

Izraelska ambasada u Buenos Ajresu  je izrazila žaljenje jer je argentinska fudbalska reprezentacija podlegla pritisku i otkazala utakmicu s izraelskom fudbalskom reprezentacijom, koja je trebalo da se održi u subotu u Jerusalimu i istakla nadu da taj dogadjaj neće poremetiti 70 godina duge prijateljske odnose dve zemlje.

Palestinska fudbalska reprezentacija je izrazila zadovoljstvo što je otkazivanjem sprečeno da fudbal bude upotrebljen u političke ciljeve.“( Lionel) Mesi je simbol mira i ljubavi, tražimo od njega da ne učestvuje u pranju okupacionog kriminala“ navela je ta federacija.

Argentinska fudbalska reprezentacija se nije oglasila, piše Mond, ali su pojedini argentinski fudbaleri izjavili da su zdrav razum i interesi zdravlja fudbalera prevladali.

Pripremna utakmica za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018.godine izmedju Arngentine i Izraela prvobitno je trebalo da se održi u Hebronu, pa je preseljena u Jerusalim.

Palestinski aktivisti uputili su pretnje argentinskim fudbalerima na čelu s Lionelom Mesijem: kraj stadiona u Buenos Ajresu zapaljen je dres namazan crvenom bojom krvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com