Danas prva presuda Ivici Todoriću

Županijski sud u Zagrebu trebalo bi danas da izrekne prvu presudu Ivici Todoriću, bivšem vlasniku bivše najveće privatne kompanije na Balkanu hrvatskog Agrokora.

Todorić je u ovom postupku optužen da je zajedno sa tri saradnika iz Agrokora izvukao 1,25 milion evra tako što je švajcarskoj firmi plaćao nepostojeće konsultantske usluge.

Kako izveštava HRT, Todorić je otkazao punomoćje advokatima, koje je sam angažovao, a zatim je odbio usluge i advokata po službenoj dužnosti.

Državno tužilaštvo Hrvatske je sebi dalo dve i po godine vremena pre nego što je polovinom septembra 2020. godine sudu dostavilo optužnicu protiv Ivice Todorića, njegova dva sina i 12 menadžera i revizora.

U optužnici na 459 strana, Todorić i saradnici se terete da su od 2006. do 2017. godine Agrokor oštetili za 1,2 milijardu kuna odnosno 170 miliona evra tako što su frizirali finansijske izveštaje o poslovanju, stanje u Agrikoru prikazivali boljim nego što jeste, a Todorić je sebi isplaćivao nepostojeće dividende.

Vreme koje je Tužilaštvu trebalo da sastavi optužnicu protiv Todorića ne ispunjava posmatrače optimizmom u pogledu ishoda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com