Danas se u Srbiji ponavlja glasanje na 234 biračka mesta

Zbog uočenih nepravilnosti u Srbiji je, na parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 21. juna, poništeno glasanje na 234 izborna mesta i odlukom Državne izborne komisije biće ponovljeno danas.

Ukupno u Srbiji ima 8.386 biračkih mesta, pa se izbori ponavljaju na 2,79% biračkih mesta sa 203.012 birača, prema stanju 18. juna.

Biračka mesta otvaraju se u 7, a zatvaraju u 20 sati.

Ponovljeni izbori održavaju se u pogoršanim epidemiološkim uslovima. Poslednjih nekoliko dana u Srbiji je broj novozaraženih koronavirusom veći od 200 dnevno. Prema podacima Ministarstva zdravlja od utorka u 15 sati, tokom prethodna 24 sata potvrdjeno je 276 novih slučajeva. Ukupan broj aktivnih slučajeva porastao je na 1.625.

Centar za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), saopštili su, kako je preneo RTS, da neće imati posmatrače na ponovljenom izborima.

Prvi razlog je pogoršanje epidemiološke situacije. Cesid posmatrače neće imati i zato „što posmatračke misije nemaju prava na doakreditaciju posmatrača“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com