Dobro je znati: Srbija ne stavlja svoje državljane na restriktivne liste drugih država

Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije nikada nisu, niti će, sugerisati bilo kojoj državi na svetu da bilo kog državljanina naše zemlje stavljaju na restriktivne liste, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije, a povodom zadržavanja, na aerodromu u Abu Dabiju (UAE) urednika portala KRIK Stevana Dojčinovića.

Dojčinoviću je onemogućen ulazak u UAE, nakon čega je vraćen u Srbiju.

U saopštenju se napominje da je diskreciono pravo svake države da po sopstvenoj proceni onemogući ulazak stranim državljanima, te da nema obavezu da obrazloži svoj stav. I  dodaje da se to isto desilo Dojčinoviću kad mu je ranije onemogućen ulazak u Rusku Federaciju.

U saopštenju se navodi da se Ambasadi Srbije u Abu Dabiju tim povodom nisu obraćali ni Stevan Dojčinović, ni državni organi UAE.

Ambasador Srbije, koji je prisustvovao medjunarodnoj konferenciji Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala, posredno je od učesnika konferencije obavešten oovom događaju.

Ambasada Srbije u Abu Dabiju je zatražila informaciju o razlozima zadržavanja gradjanina Srbije i odbijanja njegovog ulaska u UAE, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com