Dodik: Nijedan predlog gradonačelnika Banja Luke nećemo podržati

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da koalicija oko te stranke poseduje 70 odsto mesta u Skupštini Banja Luke i preko te većine će vršiti vlast u glavnom gradu Republike Srpske.

Danas sklopljeni sporazum o skupštinskoj većini nije potpisala SPS i ukoliko to ubrzo ne učini, njeni kadrovi će biti izbačeni sa svih funkcija u gradu i Republici Srpskoj, rekao je Dodik.

„Sve će biti završeno za 24 sata. Nadam se da postupam odgovorno“, rekao je on.

On je rekao da se neki koalicioni partneri nisu ponašali u skladu sa sporazumom potpisanim u vezi sa kandidaturom Igora Radojičića za gradonačelnika Banja Luke, SNSD skuplja dokaze o tome.

„Mi nikog ne teramo da potpisuje sporazume s nama. Ali, ko je potpisao ne trpimo iskakanja“, rekao je Dodik.

Igor Radojičić je izgubio mesto gradonačelnika Banja Luke. Pobedio ga je Draško Stanivuković, kandidat Partije demokratskog progresa.

Dodik je rekao da koalicija oko  SNSD u skupštini Banja Luke ima resurs od 70 odsto odbornika, izabraće predsednika skupštine i načelnike i bez oklevanja će vršiti sve nadležnosti koje joj pripadaju, odlučnije nego dosad.

„Nijedan predlog gradonačelnika nećemo podržati, a ako treba menjaćemo i zakon i statut. Demokratija, šta ćete. Evo, počinjemo da učimo od Amerikanaca, malo“, rekao je Dodik na konferenciji za štampu i dodao da ga „ne zanimaju mišljenja sa strane“

Dodik je, ipak, rekao da će podržati obećanje Stanivukovića o besplatnom prevozu za đake i penzionere.

„Da vidim gde će da nađe pare“, dodao je on.

Dodik je rekao da SNSD želi da sačuva imidž Banja Luke i da će svi započeti projekti biti nastavljeni čim se sagleda situacija.

Dodik je ispravio i svoju sinoćnju najavu da će od danas on preuzeti gradski odbor SNSD u Banja Luci.

„Ja sam poverenik Glavnog odbora stranke za Gradski odbor Banja Luka i odsad ću se više angažovati, mislim da Igor nema ništa protiv toga“, rekao je Milorad Dodik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com