Dodik: Poraz Radojičića za nas je veliki udarac

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da nije srećan što je njegova stranka izgubila Banja Luku, da mu „nije ni malo prijatno zbog činjenice da smo izgubili Banja Luku“, „to za nas nije mali udarac“ i „naravno da je to bolno“.

„Ali poraz može biti prilika i mi ćemo videti kako to da iskoristimo, kao što pobeda može biti zamka, pa ćemo videti kako će je pobednik izbeći, rekao je Dodik.

On je rekao da je Igor Radojičić bio najbolji gradonačelnik koga je Banja Luka imala i da misli da se Banja Luka nije fer ponela prema Radojičiću, da je grad počinio ozbiljnu grešku i da mu je veoma žao zbog toga.

„Kad smo mi došli na vlast, Banja Luka je izgledala kao mala proširena čaršija, a otad je imala razvoj kojim može da se uporedjuje sa daleko većim gradovima, rekao je Dodik.

On je rekao da od sutra od Radojičića preuzima mesto šefa SNSD u Banja Luci i počinje da radi na ponovnom zadobijanju mesta gradonačelnika.

„Razočarani smo i činjenicom da neki naši koalicioni partneri nisu igrali korektno. Neko je bio licemeran kad je potpisivao sporazum 9 stranaka. Mi licemerje nećemo trpeti, rekao je Dodik i precizirao da nije moguće da devet stranaka imaju koalicioni kapacitet od 60 odsto glasova, a da Radojičić ne bude izabran za gradonačelnika.

SNSD sa koalicijom ima većinu u Skupštini Banja Luke.

Samo poraz Radojičića ne dozvoljava SNSD da bude euforičan zbog osvajanja vlasti u 41 opštini i gradu, rekao je Dodik.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com