Dosta je bilo: Ustavni sud primer pravnog diletantizma

  Ustavni sud Srbije je „zbog šireg značaja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti“ objavio integralni tekst svog rešenja kojim je odbacio inicijative za ocenu ustavnosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

  IУо-42-2020

  Tim povodom stranka Dosta je bilo saopštila je da sadržina obrazloženja jasno pokazuje da su „sudije Ustavnog suda dobile nalog da opravdaju državni udar i da su to pokušale da učine na najskandalizniji mogući način, gaženjem svih pravnih standarda, izmišljanjem kategorija, koje Ustav ne poznaje, i ignorisanjem narodne suverenosti kao najvećeg ideala slobode bilo kog naroda“.

  Navodeći imena sudija Ustavnog suda(mogu se videti na početku rešenja), DJB ocenjuje da će oni „ostati u istoriji upamćeni kao primeri servilnosti, poltronstva, kukavičluka i pravnog diletantizma“.

  DJB veruje da istorija neće zaboraviti ni ostale sudije, koji nisu bili u veću koje je odluku donelo, „ali su kukavički ćutali“.

  „Svi oni zajedno su uspeli da ponize i svoju funkciju i Ustavni sud i sve gradjane i državu sudiju“,ocenjuje DJB.

  „Obrazloženje pomenute odluke je dokaz da su to učinili sa namerom da zloupotrebom svoje funkcije opravdaju državni udar i time omoguće izvršnoj vlasti da i ubuduće, kad god joj padne na pamet, od naroda otme suverenitet“,zaključuje DJB.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com