Dosta je bilo: Vučić da kaže koliki je gubitak Železare za Srbiju

Saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prenosimo u celosti:

Dosta je bilo

„Vučićeve “spasioce” iz menadžerskog tima “HPK Inženjeringa” plaćali smo 350.000 evra mesečno da bi napravili 40 odsto veći gubitak i milionskim dugovanjima Železare Smederevo dodali novih 144 miliona evra. Raskidanje ugovora sa njima uoči najavljenog ugovora sa kineskim Hestilom verovatno znači da će sav taj novac pasti na teret građana Srbije. Vučić nema prava da ove podatke krije od građana koji plaćaju sve njegove promašaje i nesposobnost.

Tajni ugovor koji je Vučić sklopio sa Peterom Kamarašom i njegovih 12 direktora o Železari Smederevo omogućio je novu pljačku budžeta, na isti način kao što se to događa i sa Er Srbijom, recimo, i svim stranim “spasiocima” kojima Vučić omogućava da nekažnjeno pelješe srpski budžet. Iza svega su koruptivni dilovi preko kojih stranci i Vučić sa svojom tajkunsko-političko-mafijaškim udruženjem izvlače novac za sebe.

Skandal je da Vučić, posle najava o tome da će Železara početi pozitivno da posluje već za šest meseci i da će uticati na povećanje BDP, nastavlja da krije ugovor po kome su povećani troškovi Železare. Nesposobni premijer, bez dana radnog iskustva, održava se na vlasti samo zahvaljujući medijima koji kriju njegove koruptivne dilove i kao papagaji prenose njegova lažna obećanja. Vučić ni na jedan duel sa političkim protivnicima ne sme da izađe.

Saša Radulović je kao ministar privrede napravio plan za sva preduzeća u restrukturiranju koji jedini može da raskine koruptivnu pljačku Srbije. Restrukturiranje nije crna magija i ne zahteva spasioce. Restrukturiranje se uspešno radi u svetu duže od jednog veka i podrazumeva da se prvo napravi lična karta preduzeća, da se popiše i proceni sva imovina, isplate dugovanja radnicima, poveže radni staž, a zatim sa jasnom slikom čime preduzeće raspolaže napravi analiza tržišta, poslovni i investicioni plan za zdravo poslovanje. Tek takva analiza može da da odgovor na pitanje šta raditi sa nekim preduzećem i da li za njega ima spasa. Vučić je zaustavio ovo uvođenje reda koje je pokrenuo Saša Radulović da bi mogao da nastavi da pljačka uz pomoć tajnih ugovora.

Nesposoban, korumpiran premijer bez dana radnog iskustva, sa svojom neposobnom svitom ministara i najbližih saradnika sa plagiranim doktoratima i kupljenim diplomama na žalost košta. Košta penzionere, košta zaposlene u javnom sektoru, košta preduzetnike, košta poljoprivrednike, košta sve građane Srbije. I cena je ogromna. Vučić pretvara Srbiju u zemlju jeftine radne snage, zemlju Farme iz koje nam deca beže u svet. Od Srbije, naše zemlje, pravi svoju privatnu partijsku državu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com