Dosta je bilo: Čekajući Ustavni sud

Narodni poslanici Dosta je bilo (DJB) podneli su Ustavnom sudu Srbije zahtev za suspenziju protivustavne odluke o vanrednom stanju, dok o njoj ne odluči Narodna skupština.

Na poziv te stranke, osam narodnih poslanika potpisalo je zahtev za održavanje sednice Narodne skupštine i vraćanje Srbije u ustavni okvir, saopštila je DJB.

“Otimanjem nadležnosti od Narodne skupštine i njenom de facto suspenzijom, država je u svom funkcionisanju izašla iz ustavnih okvira. DJB je ozbiljno zabrinut zbog činjenice da je sva kontrola nad državom i njenim resursima, u kriznoj situaciji borbe protiv koronavirusa, koncentrisana isključivo na predsednika Republike i uzak broj ljudi iz Vlade, što otvara mogućnost zloupotrebama prilikom ukidanja Ustavom garantovanih prava i sloboda gradjana, nakon uvodjenja vanrednog stanja bez ikakve parlamentarne kontrole”, navodi se u saopštenju DJB.

“S opasnošću, koja gradjanima preti zbog epidemije koronavirusa, moguće je izboriti se i unutar ustavnih okvira. Kršenje Ustava je ogromna opasnost za vladavinu prava i ustavni poredak u zemlji”, dodaje DJB.

Ta stranka navodi da su njen zahtev za, hitno i bez odlaganja, održavanje sednice Narodne skupštine potpisali poslanici: Saša Radulović, Branka Stamenković, Vojin Biljić, Djordje Vukadinović, Miladin Ševarlić, Srdjan Nogo, Zoran Radojčić i Aleksandra Čabraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com