Čekajući Ustavni sud: Policijski čas ne važi za poslanike

Osam poslanika Narodne skupštine obavestilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova da, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, režim policijskog časa ne važi za poslanike Narodne skupštine, saopštila je stranka Dosta je bilo.

Poslanici Saša Radulović, Branka Stamenković, Vojin Biljić, Djordje Vukadinović, Miladin Ševarlić, Srdjan Nogo, Aleksandra Čabraja i Zoran Radojičić obavestili su danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vladu Republike Srbije, Republičkog javnog tužioca i predsednika Republike Srbije da će, shodno članu 200 stav 3 Ustava Republike Srbije, nastaviti da obavljaju svoju poslaničku funkciju, kako u Domu Narodne skupštine, tako i na celoj teritoriji Republike Srbije.

Član 200 stav 2 Ustava RS kaže da Narodna skupština tokom vanrednog stanja zaseda bez poziva, navodi se u saopštenju DJB.

I upozorava da, u skladu s članom 380 Krivičnog zakonika, zadržavanje poslanika i povreda neprikosnovenosti poslanika, čak i u vreme ratnog stanja, predstavlja krivično delo iz glave 34 Krivičnog zakonika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com