Dragan Džajić izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Dragan Džajić je jednoglasno izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na današnjoj vanrednoj skupštini tog Saveza.

Sednicom je predsedavao bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Branislav Nedimović.

Na predlog Nedimovića, a pošto je Džajić ostao jedini kandidat, glasalo se javno.

Juče je od kandidature odustao Nemanja Vidić.

Iako je Vidić o svojim razlozima za odustajanje saopštenjem, koje je preneo i RTS, obavestio javnost, Nedimović je na današnjoj skupštini rekao da se Vidić povukao iz samo njemu znanih razloga.

Nedimovićev nastup na ovoj skupštini ostaće zapamćen po izjavi :“Ja ne volim da gubim ni u klikerima, a Piksi ne voli da gubi nikad“. Ova je opaska bila nepotrebna, ko voli a ko ne voli da gubi videli smo u Kataru.

Pre izbora Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, usvojen je finansijski izveštaj Saveza za prošlu godinu. Izveštaj je usvojen sa 78 glasova za i 1 glasom protiv.

Protiv je glasao delegat Skupštine i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica, koji se jedini postarao za disinantne tonove u diskusiji.

Poledica je tvrdio da Skupština, kao poslodavac Saveza, nije uredno obaveštavana o načinu na koji se novac FSS troši iako ima opravdan interes sa to.

On je tražio informaciju o tome kako je podeljena zarada reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru, a povodom, kako je rekao, višemesečnih teških optužbi u medijima.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je način podele tog novca utvrdio Izvršni odbor FSS i da je taj novac podeljen na isti način posle svetskih prvenstava 2006,2010, 2018 i 2022.godine i da nikakvih zloupotreba nije bilo.

Ne navodeći konkretne cifre ni imena, Šurbatović je rekao da je, u skladu s odlukom IO i sporazumom s fudbalerima, 60 odsto zarade pripalo FSS, a 40 odsto igračima. Od svog dela, igrači su se u korist zaposlenih u radnoj zajednici FSS odrekli 2,5 procenata. Tako je FSS svim zaposlenim u FSS i Sportskom centru u Staroj Pazovi podelio 5 odsto zaradjenog novca.

On je rekao da je svako ko je pomenut u medijskim izveštajima o zloupotrebama, koji su „bačena bomba jednog političara nezadovoljnog svojim statusom“, podneo tužbu sudu i javnost će biti obaveštena čim presuda bude doneta.

„Preko 30 presuda smo već dobili protiv iste grupe ljudi, bilo na KAS, bilo na redovnom sudu“, rekao je Šurbatović.

Posle glasanja o finansijskom izveštaju, a pre glasanja o izboru predsednika FSS, Mirko Poledica je napustio sednicu pošto je Draganu Džajiću rekao da je rodjen iste godine, kad je Džajić završio karijeru (1979) i da su mu o velikom fudbaleru pričali deda i otac.

„Jako mi je žao što ću vam reći ovo što ću vam reći :Ova današnja pobeda biće vaš najveći poraz“,rekao je Poledica.

Iako se naša fudbalska reprezentacija nije baš pokazala na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, i ne samo kad je fudbal u pitanju, aktuelna vlast u Srbiji se sprema da potroši ogromne pare poreskih obveznika za izgradnju nacionalnog stadiona.

Kako smo danas videli nije nevažno ko će biti na čelu FSS dok se tolike pare budu trošile.

Postoje svi razlozi za pojačanu pažnju javnosti, poreskih obveznika posebno, oko načina na koji će biti trošene pare u te svrhe, tim pre što država kasni u isplati trudničkih bolovanja, subvencija za poljoprivredu…naime životno važnih poslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com