Državni udar 1.decembra : Zelenski optužio Rinata Ahmetova

“Ukrajina je nedavno donela zakon o oligarsima, a analitičari ocenjuju da je predsednik Vladimir Zelenski upravo započeo rat sa njima.

Zelenski je objavio kako ima saznanja da je za 1.decembar ove godine u Ukrajini planiran državni udar uz učešće najbogatijeg Ukrajinca Rinata Ahmetova.

„Dobio sam informaciju da će 1.[decembra]u našoj zemlji biti državni udar. Mi nemamo samo informaciju agencija nego i zvučnu informaciju gde predstavnici Ukrajine sa predstavnicima Rusije, recimo tako, razmatraju učešće Rinata Ahmetova u državnom udaru u Ukrajini, da će biti angažovane milijarde dolara i slično „, saopštio je Zelenski na konferenciji za štampu, prenosi RIA Novosti.

Odmah se oglasio i Rinat Ahmetov odlučnim demantijem optužbi.

“ Informacija, koju je objavio Vladimir Zelenski o navodnom uvlačenju mene u neki državni udar, čista je laž. Uznemirava me širenje te laži bez obzira na motive kojima se rukovodi predsednik“, navodi se u saopštenju Rinata Ahmetova na sajtu kompanije System Capital Management koje prenosi RIA Novosti.

Zelenski je zatim, gostujući na jednoj ukrajinskoj televiziji, precizirao da nije optužio Ahmetova da priprema državni udar, nego je rekao da su neke ljudi  iz Ukrajine i neki ljudi iz Rusije razgovarali da je „društvo spremno“ i da bi trebalo raširiti informaciju da je i Rinat Ahmetov spreman da  se uključi u državni udar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com