Dvoje Hrvata u Severnoj Koreji: Zapravo vrlo lepa država!

Zagrebački Jutarnji list preneo je utiske, kako ga opisuje, digitalnog nomada Kristijana Ilinčića s putovanja u Severnu Koreju.

Mi prenosimo mali karakterističan deo tog putopisa:

„Država je zapravo vrlo lijepa i sve je zeleno i iznimno čisto jer ovde sam sebi pronalaziš posla i onda kad ga nemaš. Kada odrade glavne stvari, lokalci će ako treba čistiti travu kraj ulica ili plijeviti korov“.

„Dolazak u Pjongjang bio je poput dolaska u novu državu. Grad je izgledao sasvim normalno i zapravo vrlo lijepo, planski sagradjen s puno nebodera i velikih zgrada“.

„Hotel je bio odlično uredjen i imao je sadržaje poput karioka, bazena, masaže, kasina, bilijar kluba i restoran koji se vrti na zadnjem katu, pa se već prvi dan iznad naših glava stvorilo tisuću upitnika“.

„Večerali smo u hotelu i hrane je bilo u izobilju, konstantno su stizali novi sljedovi“.

„U Kaesongu su nam ponudili da probamo juhu od psa, koja je u Severnoj Koreji tradicionalno jelo i najviše se jede preko ljeta, jer je juha jako začinjena te potiče znojenje i izlučivanje toksina iz organizma, kako kažu… Juha je zapravo bila odlična, a pseće meso je bilo slično janjetini“.

Na adresi kristijanilincic.com ili jutarnji.hr možete pročitati opširniju verziju ovog putopisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com