Eksplozija na Krimu: Gas ili teroristički akt? Ne, nego ubistvo.

U trpezariji Politehničkog u koledža u gradu Kerč na Krimu došlo je do snažne eksplozije u kojoj je poginulo 10, a povredjeno najmanje 40 učenika, izveštavaju ruski mediji.

TASS tvrdi da je eksplodirao balon s gasom, ruska državna televizija, pozivajući se i na Kremlj, insistira na terorističkom aktu.

Nacionalni antiteroristički komitet Ruske Federacije saopštio je da se radi o eksplozivnoj napravi, ali se još ne zna koje vrste.

Istražni komitet RF, kako prenosi Rusija 1, saopštio je da se verzija sa terorističkim aktom razmatra, ali da je prerano donositi zaključke.

Kasnije je Istražni komitet RF objavio da istragu vodi po krivičnom delu terorizma i da je u trpezariji škole eksplodirala eksplozivna naprava napunjena metalnim predmetima.

Najzad se ispostavilo da je 18-godišnji student Vladislav Rosljakov u školu upao s puškom i improvizovanom eksplozivnom napravom. Krvavi epilog do srede uveče: 19 mrtvih i 50 ranjenih. Medju njima je i Rostljakov, pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo.

Istražni komitet je krivično delo prekvalifikovao iz „teroristički akt“ u ubistvo.

Snimci sa lica mesta u sredu u podne  pokazuju da se povredjeni odvoze i kamionima, i nose i na daskama, jer, tvrde jedni mediji, medicinskih sredstava za pomoć nema dovoljno, radi se o saosećajnim ljudima koji samoinicijativno pomažu, tvrdi Rusija 1.

Voditelji emisije „60 minuta“ insistiraju na tome da je eksplozijama Krimu prećeno samo iz Ukrajine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com