Energoprojekt, naredna faza: Ko će izabrati predsednika skupštine akcionara Energoprojekt opreme?

Centralni registar hartija od vrednosti sproveo je danas rešenje Komisije za hartije od vrednosti i upisao privremeno oduzimanje prava glasa Energoprojekt holdingu nad 238.601 akcijom Energoprojekt opreme.

Skupština akcionara Energoprojekt oprema zakazana je za 29. januar 2018. godine i, prema oceni Komisije za hartije od vrednosti, postojali su opravdani razlozi da se veruje da će Energoprojekt holding na toj skupštini ostvariti pravo glasa suprotno izričitim odredbama Zakona o preuzimanju.

Istovremeno je grupa malih akcionara, koji poseduju 5% akcija Energoprojekt opreme, medju kojima je i bivši direktor Energoprojekt holdinga Vladimir Milovanović, uputila zahtev Odboru direktora Energoprojekt opreme da se, u skladu sa zakonom i statutom tog društva, u dnevni red uvrsti dodatni kandidat za predsednika Skupštine – Ljiljana Rosić.

Energoprojekt holdingu je pravo glasa oduzeto jer Montinvest, Jopag, Napred razvoj, GP Napred, Dobrosav Božović, Utma komerc i Energoprojekt holding kao lica koja zajednički deluju nisu objavili ponudu za preuzimanje akcija Energoprojekt opreme u skladu sa Zakonom o preuzimanju.Njihov sadasnji udeo u Energoprojekt opremi je 67,87%.

Preciznosti radi: ponuda za preuzimanje je formirana, ali je Komisija za hartije od vrednosti nije odobrila, a ponudjačima je naloženo da otklone nedostatke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com