I Erdogan falsifikovao diplomu!

Kad Zapad nekom stane za vrat, tome spasa više nema. Nemački Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) je upravo objavio sumnju da je fakultetska diploma turskog predsednika možda falsifikovana. A po opisu radnog mesta predsednika u Turskoj završene četvorogodišnje akademske studije su neophodne.

Redžep Tajip Erdogan

FAZ tvrdi da je Erdogan u svojoj biografiji naveo dao je završio studije ekonomije i državne uprave 1981. godine na Marmara univerzitetu. Ali nije priložio i diplomu kao dokaz za to. I što je još gore Marmara univerzitet je, tvrdi FAZ, osnovan godinu dana pošto je Erdogan na njemu navodno diplomirao.

Kao dokaz za svoje visoko obrazovanje Erdogan je priložio fotografiju diplome na kojoj je ime univerziteta ne odgovara onom imenu iz njegove biografije.

Bivši turski državni tužilac Omar Faruk Eminagaoglu podneo je zbog toga tužbu kako izbornoj komisiji tako i državnom tužilaštvu ne samo u nameri da Erdoganu ospori već obavljeni izbor za predsednika nego da mu isposluje zabranu da se više ikada kandiduje. Za sad je njegovu tužbu odbila izborna komisija, a ulazak u svoje arhive je odbio i Marmara univerzitet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com