Evropsko oružje po Rusiji : Male NATO države treba da znaju s čim se igraju !

Ruski predsednik Vladimir Putin reagovao je pretećim upozorenjem na evropsku raspravu o tome da se Ukrajini dozvoli da zapadno oružje koristi za udare po teritoriji Rusije.

„Predstavnici država NATO, naročito u Evropi, posebno malih država, moraju biti svesni sa čime se igraju.Oni ne treba da zaborave da su, po pravilu, države s malom teritorijom i veoma gustom naseljenošću.I to je faktor koji moraju da imaju u vidu, pre nego što govore i nanošenju udara po ruskoj teritoriji.To je ozbiljna stvar i mi,naravno, s najvećom mogućom pažnjom to pratimo, gledamo“, rekao je ruski predsednik.

On je dodao da su udari po ruskom gradu Belgorodu isprovocirali otvaranje fronta prema Harkovu.

„Sad su Dogadjaju na prilazima Harkovu u centru pažnje.Oni su isprovocirali dogadjaja na tom pravcu .Ja sam pre godinu i po dana kazao, ako oni budu nanosili udare po stambenim kvartalima,mi ćemo biti prinudjena da stvorimo zonu bezbednosti.I nedavno smo krenuli sa time“, rekao je Putin.

On je rekao da stalna eskalacija može dovesti do ozbiljnih posledica.

„Ukoliko ozbiljne posledice nastupe u Evropi, kako će se ponašati SAD, imajući u vidu naš paritet u sferi strateškog naoružanja?“zapitao se Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com