Firme iz Srbije medju poveriocima Agrokora

Na spisku od 10.070 priznatih potraživanja od Agrokora i firmi iz sastava Agrokora, koji je objavio Trgovinski sud u Zagrebu, nalazi se i šezdesetak potraživanja firmi iz Srbije.

Ukupna dosad priznata potraživanja od Agrokora i firmi iz sastava Agrokora iznose 41,45 milijardi kuna.

Što se firmi iz Srbije tiče, najveće je potraživanje Unicredit banke iz Beograda od 137.983.785 kuna.

Više potraživanja od Agrokora i firmi iz sastava Agrokora ima zrenjaninski Dijamant oko 116,5 miliona kuna. (Vidi: Dijamant: Dobit, ali rizični krediti povezanim licima).

Pojedinačno najveće Dijamantovo potraživanje je od Agrokor trgovine u iznosu od 81.643.705,56 kuna, zatim od Zvijezde 25.920.098,93 kune.

Prema današnjem kursu evro vredi 7,44 kune.

Potraživanja od Agrokora i firmi iz sastava Agrokora veća od milion evra imaju i Mg Mivela iz Beograda, Nova sloga iz Trstenika, Drenik ND iz Beograda…kao i VTB banka u Beogradu, koja je u vlasništvu ruske VTB banke.

Ukupna potraživanja od Agrokora i firmi iz sastava Agrokora koja je pred Trgovinskim sudom u Zagrebu osporio vladin poverenik Ante Ramljak iznose 16,4 milijarde kuna.

Medju osporenim potraživanjima su dva potraživanja Intesa banke iz Beograda ukupnoj vrednosti od oko 166,1 milion kuna.

Ukupno uzev, najveće osporeno potraživanje je ono ruske Sberbanke od preko 8 milijardi kuna od čega mali deo otpada na Sberbanku Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com