Francuska vlada: Ne zatvaraju se fabrike u godini predsedničkih izbora

Francuska vlada je pozvala na raport Anrija Pupara–Lafarža šefa kompanije za izradu opreme za železnicu Alstrom i izrazila mu svoje čudjenje zbog iznenadno donete odluke da se istorijska fabrika te kompanije u mestu Belfort, zbog smanjenih narudžbi u Francuskoj, postepeno od sada pa do kraja 2018. godine preseli u mesto Rajhshofen u Akzasu.

Vals

Francuska država u kompaniji Alstrom ima 20 odsto upravljačkih prava, a tako delikatna najava, smatra se u francuskom vrhu, ne objavljuje se pred same predsedničke izbore, koji će se u Francuskoj održati maja 2017. godine. Nelagodu onih koji trenutno vrše vlast u francuskoj državi ne smanjuje ni socijalni program pripremljen za 400 ovom odlukom pogodjenih radnika.

Francuski premijer Manuel Vals je gostujući u emisiji Europe 1 rekao da šefovi Alstroma „ne mogu tako da donose odluke“ i da je njihov metod neprihvatljiv.

„Mi smo već spasavali Alstrom i mi možemo još da ga spasemo pod uslovom da njegovi šefovi u potpunosti igraju svoju ulogu… Mi smo se uvek borili da Alstrom dobije tržište posebno na internacionalnom i evropskom planu“, rekao je Vals a prenosi Mond.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com