Grenel: U Vašingtonu će se razgovarali samo o ekonomiji

Izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je u četvrtak uveče da će se 27. juna u Vašingtonu razgovarali samo o ekonomskim pitanjima.

“Pogrešio je svako ko nastavi da predvidja politička pitanja ili tvrdi da ćemo razgovarati o teškim političkim pitanjima sledeće nedelje. Moja vizija o kojoj sam razgovarao sa francuskim i nemačkim savetnikom, ima dva koraka”, rekao je Grenel za Gazetu Ekspres a prenosi Kosovo onlajn.

“Usredsredjeni smo na ekonomsku normalizaciju. Pokušavamo da izgradimo poverenje. Iz tog razloga je izuzetno važno zaključiti sporazume o vazdušnom, železničkom i drumskom prevozu. Tako se razvija trgovina”, nastavio je on.

Grenel je demantovao da Vašington traži brza rešenja za odnose Srbije i Kosova.

“SAD su fokusirane na ekonomsku fazu. Sva politička pitanja su evropska pitanja. To je druga faza. Vizija koju delimo sa Francuzima i Nemcima je da nećete biti uspešni u rešavanju političkih pitanja bez stvaranja radnih mesta za mlade i bez stvaranja ekonomske normalizacije. Kako možete tvrditi da pravite konačni sporazum kad granice nisu otvorene i kad nema letova izmedju Prištine i Beograda da poslovna zajednica napravi ekonomsku normalizaciju? To je obmana. Sjedinjene Države veruju da se to nikada neće dogoditi, sve dok ne stvorite nadu i radna mesta za mlade”, rekao je američki izaslanik za pregovore Srbije i Kosova Ričard Grenel u intervjuu za Gazetu Ekspres a prenosi Kosovo onlajn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com