Grmoja: Skuplji Pupovac nego izbori

Nikola Grmoja jedan od najistaknutijih članova stranke Most rekao je juče da je ta stranka za nove parlamentarne izbore.

„Više ćemo platiti Milorada Pupovca nego što bi nas koštali izbori“, rekao je Grmoja.

Šest poslanika nacionalnih manjina, medju njima i Milorad Pupovac, podržali su Vladu HDZ-a i Andreja Plenkovića. Nije saopšteno da li su oni ovu podršku uslovili i čime.

U Hrvatskom saboru danas je ceo dan trajala rasprava o predlogu SDP-a da se smeni ministar finansija Zdravka Marića, ali ni jednog trenutka nije postalo jasnije koja od strana ima potrebnih 76 poslaničkih ruku. Opoziciji je 76 poslaničkih glasova potrebno da smeni Marića, a HDZ-u, koji je sakupio 79 potpisa za smenu predsednika Sabora Boža Petrova, 76 poslaničkih glasova da izabere novog svog predsednika Sabora i uspešno obavi najavljeno preslagavanje vladine većine.

Odlučujuće glasanje o predlogu za smenu Marića biće održano u četvrtak u 10.30 sati. Ukoliko bi smenjivanje Marića bilo izglasano, očekuje se da Sabor u toku dana donese odluku o samoraspuštanju. Smatra se da bi sudbinu Marića moglo da odluči tri poslanika stranke Promjenimo Hrvatsku i dva nezavisna poslanika ranije bliska HDZ-u.

Marić je ostao pri tvrdnji da mu pravo stanje u Agrokoru, u kome je bio izvršni direktor za tržišta kapitala, nije bilo poznato niti je na njega sa svoje funkcije mogao da utiče. On je rekao da je sve ono što mu se u zahtevu za smenu stavlja na teret „promašeno i neutemeljeno“ i da je on svoj posao u Agrokoru obavljao „predano, odgovorno i pošteno“. Marić je rekao da je svoj potpis, dok je bio direktor u Agrokoru, stavio dvaput: prvi put na ugovor o radu i drugi put na sporazum o raskidu ugovora o radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com