Gužva oko EPSa : Tužilaštvo demantuje da je postupajuća tužiteljka sklonjena!

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da nisu tačne informacije da je postupajuća tužiteljka u predmetu EPS Bojana Savović smenjena, nego je samo rasporedjena u drugo odeljenje.

U saopštenju se ne navodi ranija tvrdnja o premeštaju Savović na sopstveni zahtev, što je ona u izjavi za beogradske medije demantovala.

„Povodom širenja lažnih vesti od strane narodne poslanice Marinike Tepić, koja su dovela do uznemirenja javnosti, ukazujemo da zamenica tužioca, koja je delimično postupala u ovom predmetu nije ‘smenjena’ već rasporedjena u Odeljenje za opšti kriminal“, saopštava to Tužilaštvo.

U saopštenju se dalje navodi da „predmet EPS, kao i svi drugi po kojima se postupa, nije predmet jednog odredjenog zamenika već Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje ga realizuje u saradnji s drugim državnim organima koji sprovode krivično gonjenje“.

„Napominjemo da predmete u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u najvećem broju slučajeva, kao i u ovom, radi po više zamenika tužilaca zbog složenosti i obimnosti, te smatramo da su navodi Tepićeve usmereni na to da obmanjuju javnost i skreću pažnju sa odlučne borbe protiv korupcije“, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na svom Twitter nalogu informaciju o tome da je Bojani Savović oduzet predmet EPS pošto je uhapšeno 6 osoba, koje se sumnjiče da su oštetile JP Elektroprivreda Srbije za iznos od 7 458 050 američkih dolara.

„Nisu joj dozvolili ni da ih sasluša. Zašto je sklonjena da ovo NE završi? Tako manipulišu predmetima i padaju u vodu dajući ih nekom ko neće postaviti prava pitanja“, napisala je Tepić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com