Gužva u Hrvatskom saboru: Veleizdaja, veleizdaja

Objavljivanje ugovora izmedju hedž fondova kreditora Agrokora i njegove privremene uprave izaziva danas pravu buru ne samo u Hrvatskom saboru gde opozicija viče o veleizdaji i traži smenjivanje premijera Andreja Plenkovica.

„Ugovorom o najstarijem kreditu od 1,96 milijardi“ čiji je sadržajaj objavio Jutarnji list upravljanje Agrokorom i restrukturiranje te firme preneto je s Vlade Hrvatske na fondove Knighthead, Monarch i još 20 nepoznatih fondova, kao i na Zagrebačku banku, Erste banku, VTB, JP Morgan i Goldman Sachs.

Vlada Hrvatske, prema ovom Ugovoru a suprotno lex Agrokoru, ne može bez saglasnosti ovih kreditora čak ni smeniti svog poverenika za Agrokor Antu Ramljaka.

Iz svog nepoznatog skrovišta ovim se povodom oglasio i Ivica Todorić, koji je dosad grmeo protiv privilegija fonda Knighthead u Agrokoru i, navodno, nedopuštenih veza Ante Ramljaka sa tim fondom.

Todorić traži da se objavi i ugovor s fondom Medison Pacifik iz Hongkonga, koji je „sastavni deo plana kriminalne organizacije“, tvrdi on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com